Antena 3 CNN Economic Biz News Business Comercianţii ocazionali din piaţă nu trebuie să aibă aparate de marcat

Comercianţii ocazionali din piaţă nu trebuie să aibă aparate de marcat

Comercianţii ocazionali din piaţă nu trebuie să aibă aparate de marcat
Sursa foto: piete
26 Apr 2010   •   14:52

Micii producători pot vinde în pieţe, pe baza certificatelor de producător valabil. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat, luni, că în categoria obligativităţii deţinerii aparatelor de marcat în pieţe nu intră şi comerţul ocazional cu produse agricole.

"În ceea ce îi priveşte pe micii producători agricoli care care doresc să-şi valorifice producţia în pieţe, oboare sau târguri, aceştia trebuie să aibă certificat de producător eliberat în baza Hotărârii Guvernului nr.661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător - act normativ în vigoare. Conform art.1, alin.(1) al acestui act normativ, certificatul de producător constituie actul doveditor al provenienţei produselor agroalimentare pe baza căruia acestea pot fi comercializate în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri stabilite de consiliile locale", potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citat de Mediafax.

Noile prevederi ale legii i-a luat prin surprindere pe producători. Oamenii susţin că nu ştiau că trebuie să se înregistreze la Registrul Comerţului.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale intenţionează să propună Executivului ca micii producători care au o suprafaţă redusă de teren pe care o lucrează să nu fie nevoiţi să se înregistreze la Registrul Comerţului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piete comercianti
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close