Antena 3 CNN Economic Biz News Business Criza financiară atacă ţările din Golf: Guvernele sar în ajutorul băncilor

Criza financiară atacă ţările din Golf: Guvernele sar în ajutorul băncilor

Criza financiară atacă ţările din Golf: Guvernele sar în ajutorul băncilor
27 Oct 2008   •   09:05

Criza economică a ajuns şi în Golf. Piaţa de capital din regiune s-a prăbuşit, iar guvernele au adoptat măsuri de urgenţă pentru a sprijini sistemul financiar şi populaţia. Banca centrală din Kuweit a salvat de la faliment una dintre cele mai mari bănci locale. Guvernul din Arabia Saudită va aloca 2,67 miliarde de dolari în conturile băncii centrale, bani folosiţi pentru a credita direct populaţia, informează Reuters.
Bursele ţărilor din regiune au căzut puternic duminică, cu până la 8%, după scăderi de până la 8,7% în timpul şedinţei de sâmbătă. Economiile acestor state bogate în petrol se bazează, în mare parte, pe exporturi.
Criza financiară şi recesiunea în prag au determinat scăderea puternică a cererii de petrol, deci prăbuşirea preţurilor pe pieţele internaţionale de materii prime. Creşterea economică este frânată, iar analiştii consideră că investitorii au intrat în panică şi ignoră aspectele findamentale ale economiei de piaţă, reacţionânt instinctiv la orice informaţie negativă, fără a-i analiza autenticitatea sau efectele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: burse golf piata de capital guvern faliment
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close