x close

Deține titulatura de ”Contesă” şi conduce o afacere de 10 milioane de lei într-un domeniu dominat de bărbaţi. Care este povestea femeii de succes

30 Mai 2017   •   08:54
Deține titulatura de ”Contesă” şi conduce o afacere de 10 milioane de lei într-un domeniu dominat de bărbaţi. Care este povestea femeii de succes Foto: Facebook/ Mihaela Tyrel de Poix

Mihaela Tyrel de Poix a relatat că a ajuns în domeniul vinului absolut întâmplător. A intrat în afacere în urmă cu mai mult de douăzeci de ani, cu contele francez, Guy Tyrel de Poix, „o persoană extrem de pasionată care m-a făcut să mă las cucerită de acest domeniu”.

Potrivit Businessmagazin.ro, stomatolog de meserie şi provenind dintr-o familie cu istorie veche în producerea vinurilor, Guy de Poix a ajuns în România şi a descoperit potenţialul Dealului Mare, una dintre principalele regiuni viticole ale ţării. 
”Serve este prima firmă privată de vinuri din România, după revoluţie,” a declarat antreprenoarea, care a fondat firma în 1993 împreună cu Guy Tyrel de Poix. Au ales regiunea Dealu Mare pentru că acolo au găsit o exploataţie mică pentru acea perioadă, sub 1.000 de hectare, la Ceptura. „Am retehnologizat crama existentă, am creat gama Vinul Cavalerului, care a ieşit pentru prima oară pe piaţă în 1994.”

”În 1995 am avut prima recoltă“, spune Mihaela Tyrel de Poix.
În 2015, compania a avut o cifră de afaceri de 10,2 milioane de lei şi profit de aproape 1 milion de lei, faţă de 8,8 milioane de lei în 2014, cu un câştig de 1,1 milioane de lei. 

Citeşte mai multe despre:

domeniu barbati business vin regiune succes
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati