Antena 3 CNN Economic Biz News Business Investiţii "verzi". Cei mai bogaţi oameni de afaceri români investesc în energia alternativă

Investiţii "verzi". Cei mai bogaţi oameni de afaceri români investesc în energia alternativă

Investiţii "verzi". Cei mai bogaţi oameni de afaceri români investesc în energia alternativă
12 Oct 2008   •   22:54

Energia din surse neconvenţionale a început să fie considerată de cei mai bogaţi oameni de afaceri români o sursă de profit. Cele mai multe investiţii vizează realizarea de centrale şi parcuri eoliene. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, petrolistul Dinu Patriciu sau Dorinel Umbrărescu sunt câtiva dintre cei care au investit deja în proiecte care implică energia alternativă.
Becali deţine în Dobrogea aproximativ 10.000 de hectare de pământ, numai bune pentru dezvoltarea unor centrale eoliene, informează ?Evenimentul Zilei?. Această investiţie ar fi atras deja atenţia unor oameni de afaceri spanioli care doresc să împartă atât cheltuielile, cât şi profitul unui astfel de proiect. Finanţatorul Stelei deţine şi ?Avicola Iaşi? şi doreşte să transforme deşeurile care provin de la această firmă în sursă de energie.
Un alt om de afaceri prezent în Top 300 al celor mai bogaţi oameni din România, realizat de revista ?Capital?, este Dinu Patriciu. Acesta a anticipat viitorul energiei alternative şi a investit deja 10 milioane de euro în acest sector. În plus, fondul internaţional de investiţii Tailwind, pe care l-a ridicat după vânzarea în 2007 a participaţiei de la Rompetrol către KazMunaiGaz, va susţine financiar şi proiectele din sectorul energiei alternative.
Dorinel Umbrărescu, cunoscut mai ales pentru contractele câştigate de firma pe care o conduce, UMB Spedition, pentru construirea şi reabilitarea mai multor sectoare de drum şi autostrăzi, a investit şi el sume considerabile în energia eoliană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu energie eoliana Gigi Becali
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close