Michelle Obama a convins companiile alimentare să efectueze reduceri de calorii

19 Mai 2010   •   14:11
Michelle Obama a convins companiile alimentare să efectueze reduceri de calorii
michelle obama

Prima doamnă a Americii, Michelle Obama, a lăudat producătorii de alimente din SUA că au acceptat să reducă 1,5 trilioane de calorii din produsele lor, un pas important în campania ei anti-obezitate.
16 corporaţii, ce reprezintă circa 25 procente din lanţul alimentar american, au semnat să reducă un total de un trilion de calorii până în 2012 şi 1.5 trilioane calorii în 2015.
"Au fost de acord să reformuleze alimentele lor într-o serie de modalităţi, inclusiv prin afectarea conţinutului de grăsime şi zahăr, prin introducerea de opţiuni cu calorii mai puţine şi prin reducerea mărimii porţiilor actualelor produse," arăta Obama .
"Acest angajament reprezintă un pas important în oferirea americanilor alegeri mai sănătoase astfel încât să poate alege a avea o viaţă mai sănătoasă. În lunile următoare, ne aşteptăm să auzim mai multe anunţuri privind paşii făcuţi pentru reducerea zahărului, grăsimii şi sării din alimentele pe care le mănâncă cei mici?.
Prima doamnă a lansat o campanie naţională pentru a reduce obezitatea la copii şi vizează industria, promovează beneficiile exerciţiilor şi subliniază dietele şi alimentele sănătoase.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close