Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ministrul Mediului va propune Guvernului suspendarea ordonanţei de triplare a taxei auto

Ministrul Mediului va propune Guvernului suspendarea ordonanţei de triplare a taxei auto

Ministrul Mediului va propune Guvernului suspendarea ordonanţei de triplare a taxei auto
Sursa foto: Nicolae Nemirschi
15 Ian 2009   •   18:01

Taxa auto se modifică. Din nou. Mai exact, pentru a patra oară. Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi vrea să suspende taxa auto, în forma actuală. Asta după ce Comisia Europeană a atras atenţia oficialilor de la Bucureşti că actualul mod de calcul încalcă regulile comunitare.
Cea mai mare problemă, în ceea ce priveşte taxa auto, este că nu respectă legislaţia europeană. De aceea, ministrul mediului susţine că se impune modificarea ei.
?Voi propune Guvernului suspendarea aplicării ordonanţei din decembrie şi în acelaşi timp demararea procedurilor de elaborare a unei legi care să treacă prin Parlament şi care să ţină cont de normele europene de taxare, şi care să respecte principiul european "poluatorul plăteşte".? a declarat Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
Nemirschi a atras atenţia că taxa auto a fost asociată în mod eronat cu ministerul Mediului, deşi banii merg la acest minister, taxa este stabilită de Ministerul de Finanţe.
Dacă Guvernul va fi de acord să suspende taxa auto, în varianta ei din decembrie, importurile de maşini vor fi taxate temporar după varianta anterioară, stabilită în iulie 2008. Nicolae Nemirschi a lăsat să se înţeleagă că taxa auto ar putea fi redusă ca valoare la momentul înmatriculării şi inclusă ulterior în impozitul plătit anual de către proprietar, proporţional cu gradul de poluare.
Antena 3

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close