Antena 3 CNN Economic Biz News Business Nissan, Nokia şi BMW îşi sistează producţia din cauza norului de cenuşă

Nissan, Nokia şi BMW îşi sistează producţia din cauza norului de cenuşă

Nissan, Nokia şi BMW îşi sistează producţia din cauza norului de cenuşă
Sursa foto: nissan
20 Apr 2010   •   19:17

Vulcanul din Islanda păgubeşte numeroase industrii pin oprirea producţiei. Nissan, BMW şi Nokia sunt doar câetva dintre cumpaniile care au sistat procesul de producţie din cauza deja faimosului nor de cenuşă vulcanică.

Compania japoneză Nissan a anunţat că, miercuri, va opri trei linii de producţie din Japonia din cauza imposibilităţii de a transporta din Irlanda unele componente. Decizia Nissan va afecta constructorii auto Kanagawa şi Fukuoka.

"Autoturismele sunt dotate cu sisteme de aer comprimat care sunt importate cu avionul din Irlanda. Întreruperea producţiei este legată de perturbarea traficului aerian", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Wall Street Journal.

Şi BMW şi-a suspendat producţia parţial. Potrivit AFP, trei uzine din Germania nu vor mai produce componentele pentru automobilele BMW din cauza aceluiaşi nor de cenuşă, scrie . În 2009, fabricile din Germnaia au livrat 651.000 de autoturisme.

Veşti proaste şi de pe teritoriul României. Fabrica Nokia de la Jucu şi-a oprit producţia din cauza lipsei de materiale de peste hotare. Potrivit Citynews.ro, fabrica a operat la jumătate din capacitate din cauza norului de cenusă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia Nissan BMW
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close