Antena 3 CNN Economic Biz News Business Noi victime ale crizei financiare. Bursele din Golful Persic au scăzut drastic

Noi victime ale crizei financiare. Bursele din Golful Persic au scăzut drastic

Noi victime ale crizei financiare. Bursele din Golful Persic au scăzut drastic
05 Oct 2008   •   19:16

Pieţele bursiere din monarhiile petroliere din Golful Persic au înregistrat duminică o scădere însemnată, pe fondul incertitudinii în privinţa crizei financiare mondiale şi impactul acesteia în regiune, informează AFP. Cu excepţia bursei saudite, celelalte şase burse din Golf s-au redeschis duminică, după o pauză de o săptămâna care a marcat Aid el-Fitr, sfârşitul Ramadanului.
Indicele bursei din Dubai a pierdut 6,86%, încheind şedinţa de duminică la 3.844,27 de puncte, nivelul cel mai scăzut din ultimele 18 luni. De la începutul anului, bursa din Dubai a pierdut 35,2%.
Piaţa a fost trasă în jos mai ales de sectorul imobiliar, care a pierdut 11,1%. Gigantul imobiliar Emaar a scăzut cu 12,3%, cea mai mare pierdere înregistrată în ultimii opt ani.
O altă cauză a scăderilor înregistrate a fost determinată de retragerile de miliarde de dolari ale investitorilor străini.
Şi bursa din Kuweit, a doua ca importanţă în lumea arabă, a scăzut cu 3,6% până la 12.379,00 puncte, ajungând, pentru a doua oară în 2008, sub nivelul la care a închis anul 2007.
În Qatar, bursa de la Doha a terminat ziua cu o pierdere de 7% (8.664,46 puncte) în timp ce bursa din Oman, Muscat Securities Market, a scăzut cu 2,8%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close