Antena 3 CNN Economic Biz News Business Reportaj BBC: Rromii de origine română care vând fier vechi, loviţi de criza economică

Reportaj BBC: Rromii de origine română care vând fier vechi, loviţi de criza economică

Reportaj BBC: Rromii de origine română care vând fier vechi, loviţi de criza economică
Sursa foto: harta
19 Ian 2009   •   14:57

Vânzarea fierului vechi constituia o metodă eficace a rromilor din sud-estul Europei de a-şi câştiga existenţa. Însă, au apus vremurile în care rromii scoteau bani frumoşi din această activitate. Criza economică a ajuns şi la ei. BBC News a realizat un reportaj referitor la situaţia rromilor de origine română care îşi câştigă traiul prin vânzarea fierului vechi.
Reporterii BBC au inclus în reportaj şi date referitoare la furtul de metale. Este amintintă situaţia podului de peste Dunăre din Budapesta. Podul a fost închis pentru reparaţii, iar data la care trebuia să se inaugureze a fost amânată de autorităţi pentru mai multe luni. Hoţii de metale din Ungaria au furat, în mod constant, grinzile cu ajutorul cărora podul trebuia recondiţionat.
Reporterii BBC au stat de vorbă cu un rrom de origine română din localitatea Zizin. Ion Ocelaş, tatăl a cinci copii, care îşi întreţine familia prin vânzarea fierului vechi, povesteşte cât greu se descurcă.
Citiţi întregul reportaj pe. BBC News
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fier vechi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close