Antena 3 CNN Economic Biz News Business Românul cheltuie 100 de lei pe săptămână la hipermarket

Românul cheltuie 100 de lei pe săptămână la hipermarket

Românul cheltuie 100 de lei pe săptămână la hipermarket
Sursa foto: hipermarket
02 Feb 2009   •   11:47

Românii cheltuie cei mai mulţi bani pe alimente, iar pentru o singură sesiune de cumpărături la hipermarket, cei cu venituri lunare de maxim 2.000 de lei scot din portofel cel puţin 100 de lei, arată un studiu realizat de compania Isra Center Marketing Research, efectuat în luna noiembrie a anului trecut.
Familiile cu venituri între 2.000 şi 4.000 de lei scot din buzunar o singură dată dublu faţă de cei cu veniturile de până în 2.000 de lei, adică 200 de lei.
Românii şi-au creat obişnuinţa de a vizita hipermarketurile în special la sfârşit de săptămână, tocmai pentru a evita aglomeraţia. De asemenea, cei mai frecenţi clienţi sunt cei de peste 50 de ani, scrie Gândul.
Întrebaţi de ce preferă hipermarketurile, românii au răspuns că apreciază diversitatea produselor, preţurile accesibile, dar şi ofertele. Femeile sunt cele care fac, în general, cumpărăturile.
În luna septembrie a anulului trecut, compania Nielsen a dat publicităţii un studiu potrivit căruia 78% dintre cumpărătorii principali sunt femeile, în timp ce influenţa bărbaţilor asupra cumpărăturilor este în proporţie de 68%. În 2008, la un total de cheltuieli de 624 de lei, 57% din această sumă este cheltuită pe produsele proaspete.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cumparaturi hipermarket
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close