Antena 3 CNN Economic Biz News Care sunt domeniile în care se câştigă cei mai mulţi bani. Salariul mediu al românilor, în creştere

Care sunt domeniile în care se câştigă cei mai mulţi bani. Salariul mediu al românilor, în creştere

Care sunt domeniile în care se câştigă cei mai mulţi bani. Salariul mediu al românilor, în creştere
Sursa foto: Foto: challengefuture.org
06 Aug 2012   •   11:24

Românii câştigâ mai mulţi bani. Salariul mediu net pe economie a ajuns în luna iunie la peste 1550 de lei, cu aproape 1,5% mai mult decat în luna anterioară.

În iunie, un român a câştigat, în medie, 1552 de lei. Este un plus de 1,4% faţă de luna mai, ca urmare a acordării unor prime ocazionale sau a unor sume de bani determinate de încasări mai mari.

Cele mai semnificative creşteri s-au simtit în domeniul fabricării produselor din tutun. Salariile s-au majorat cu aproape un sfert. 

Mai mulţi bani au câştigat şi angajaţii care lucrează în telecomunicaţii, fabricarea calculatoarelor sau intermedieri financiare. Creşterile au ajuns şi la 23%.

 În urma acestor majorări, intermediarii financiari primesc cele mai mari salarii. În medie, peste 4100 de lei lunar.

La polul opus sunt românii care lucrează în extracţia petrolului sau a cărbunelui şi în domeniul asigurărilor. Ei şi-au văzut salariile micşorate cu până la 16%. 

Dacă ne uităm la salariile bugetarilor, vedem că au crescut în luna iunie. Astfel că angajaţii din sistemul sanitar de exemplu au primit salarii cu aproape 7% mai mari decât în luna mai.




×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close