Antena 3 CNN Economic Biz News Cel mai bun loc din lume în care se poate naşte un om în 2013. Ce loc ocupă România în "clasamentul fericirii"

Cel mai bun loc din lume în care se poate naşte un om în 2013. Ce loc ocupă România în "clasamentul fericirii"

Cel mai bun loc din lume în care se poate naşte un om în 2013. Ce loc ocupă România în "clasamentul fericirii"
Sursa foto: Foto: momfilter.com
29 Noi 2012   •   09:18

Elveţia este cel mai bun loc în care un om se poate naşte în 2013, arată un studiu realizat de Economist Intelligence Unit, o companie deţinută de The Economist.

În clasamentul întocmit pe baza a 11 indicatori, România ocupă locul 56 după state precum Cuba sau Arabia Saudită.

Potrivit studiului prezentat de Daily Mail, oamenii care se nasc în Elveţia sunt mai fericiţi şi calitatea vieţii lor este mai ridicată decât în alte state.

După Elveţia, în topul celor mai bune locuri din lume în care se poate naşte un om se află Australia, Norvegia, Suedia şi Danemarca.

Studiul arată ce state oferă cele mai multe oportunităţi locuitorilor săi în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi o viaţă prosperă în perioada care urmează.

Studiul a fost realizat pe baza a 11 indicatori precum geografia, demografia, caracteristicile culturale şi sociale şi starea economiei mondiale. A fost luat în considerare şi venitul pe cap de locuitor din 2030, adică în perioada în care copiii născuţi în 2013 vor deveni adulţi.



×
Subiecte în articol: studiu sistem sanitar Elvetia the economist
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close