Antena 3 CNN Economic Biz News Centura Capitalei s-a mai scumpit cu 35 milioane de euro

Centura Capitalei s-a mai scumpit cu 35 milioane de euro

Centura Capitalei s-a mai scumpit cu 35 milioane de euro
Sursa foto: centura bucuresti
26 Ian 2009   •   06:31

Realizarea centurii Capitalei a devenit şi mai scumpă, deşi lucrările la aceasta sunt acum aproape de zero. Astfel, în luna decembrie, Transporturile au majorat preţul realizării acesteia, precum şi a autostrăzii Bucureşti - Moara Vlăsiei. Acţiunea s-a făcut prin tradiţionalele acte adiţionale.
Conform acestora, statul ar urma să plătească în plus circa 57 de milioane de euro. Mai mult de jumătate din bani au fost alocaţi firmei Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, cunoscut ca un apropiat al liberalilor, scrie Evenimentul Zilei.
Publicaţia remarcă că în ultimii patru ani, cifra de afaceri a Romstrade a cunoscut o creştere spectaculoasă, de circa şapte ori, cea mai mare contribuţie fiind de la contractele cu Primăria Capitalei şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Societatea va primi de la CNADNR în plus 35 milioane de euro pentru lărgirea la patru benzi a zece kilometri din centura de nord a Capitalei.
De asemenea, consorţiul Pizzaroti-Tirena Scavi a obţinut încă 21 de milioane de euro pentru a construi 19 kilometri de autostradă între Bucureşti şi Moara Vlăsiei, parte a autostrăzii care va lega Capitala de Ploieşti. Termenul de predare a fost şi el el prelungit cu nouă luni, iar suma suplimentară se adaugă la contractul iniţial de 152 milioane de euro, dar fi fost necesară pentru că s-a decis extinderea la şase benzi pe toată porţiunea, nu doar pe primii şapte kilometri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CNADNR centura capitalei Nelu Iordache
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close