Antena 3 Economic Biz News Cîţu, după ce Fitch a înrăutăţit perspectiva României: Confirmă ce am spus

Cîţu, după ce Fitch a înrăutăţit perspectiva României: Confirmă ce am spus

de M.Z.    |    18 Apr 2020   •   10:49
Cîţu, după ce Fitch a înrăutăţit perspectiva României: Confirmă ce am spus
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, spune sâmbătă, după ce Fitch a modificat perspectiva României din stabilă în negativă, că agenţia de rating confirmă ceea ce a spus el.

"Agenția de rating Fitch A PĂSTRAT ratingul României, dar a scăzut perspectiva.

În condițiile crizei prin care trece astăzi economia globală, PĂSTRAREA ratingului arată ÎNCREDEREA pe care o are agenția de rating în măsurile luate de acest guvern.

Înrăutățirea perspectivei este un AVERTISMENT CLAR dat de agenția de rating populiștilor din Parlament.

În comunicat Fitch confirmă ceea ce am spus. Este ușor să faci un deficit mare pe hârtie, dar problemele pot apărea la finanțare dacă deficitul este crescut fară să se prezinte sursele de finanțare.

De aceea am spus mereu că cel mai periculos lucru pentru stabilitatea economică a României în aceste momente este populismul manifestat în Parlament de inițiative legislative votate de TOATE partidele de opoziție. Proiecte care fară nicio fundamentare REDUC veniturile și CRESC cheltuielile bugetului de stat. Niciunul din aceste proiecte nu spune de unde vine finanțarea pentru un deficit mai mare. Sunt iniţiative legislative care tranzacționează în cel mai cinic mod sănătatea românilor și stabilitatea economică pe câteva voturi. Iar agenția de rating îi SANCȚIONEAZĂ pe acești populiști cinici din Parlamentul României.

Aşa cum am spus, am grijă ca plata tuturor cheltuielilor bugetului general consolidat să se facă LA TIMP. Sunt în fiecare zi în discuție cu actorii de pe piețele financiare pentru a mă asigura că finanțăm deficitul bugetar la cele mai bune costuri în contextul economic actual. Orice creștere nefundamentată a deficitului bugetar poate pune în pericol acest ehilibru.

În același timp, agenția de rating confirmă și scenariul de revenire al economiei în "V".

#RomaniiTrebuieSasStie", a reacţionat, sâmbătă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Agenția Fitch Ratings reconfirmă ratingul de țară al României și modifică perspectiva din stabilă în negativă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close