Antena 3 CNN Economic Biz News Comisia Europeană cercetează Electrica. România, suspectă de încălcarea Tratatului de aderare

Comisia Europeană cercetează Electrica. România, suspectă de încălcarea Tratatului de aderare

Comisia Europeană cercetează Electrica. România, suspectă de încălcarea Tratatului de aderare
Sursa foto: electrica
04 Feb 2009   •   02:52

Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost înştiinţată că procedura de infringement (de încălcare a prevederilor Tratatului UE) a fost declanşată în cazul Electrica Moldova şi Electrica Oltenia.
"În opinia Comisiei Europene (CE), o serie de clauze din contractele de privatizare şi anumite prevederi ale statutelor societăţilor sunt potenţiale încălcări ale prevederilor din Tratatul Comunitar referitoare la libera circulaţie a capitalurilor şi a dreptului de stabilire", potrivit AVAS, citat de România Liberă.
În aprilie 2005, au fost semnate contractele de privatizare pentru vânzarea Electrica Moldova şi Electrica Oltenia între S.C. Electrica S.A., companie deţinută de stat, şi doi investitori privaţi (E.ON Energie A.G. pentru Electrica Moldova şi CEZ A.S. pentru Electrica Oltenia).
Comisia Europeană anunţase, de fapt, anterior, că drepturile speciale ale autorităţilor publice la Electrica Moldova şi Electrica Oltenia constituie restricţii nejustificate la libera circulaţie a capitalului.
Potrivit comunicatului, AVAS urmează să analizeze conţinutul raportului european, pentru a răspunde apoi, în termen de 60 de zile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AVAS electrica
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close