Antena 3 CNN Economic Biz News Complexul Energetic Turceni, la un pas de a contracta un credit de 150 milioane euro de la BERD

Complexul Energetic Turceni, la un pas de a contracta un credit de 150 milioane euro de la BERD

Complexul Energetic Turceni, la un pas de a contracta un credit de 150 milioane euro de la BERD
Sursa foto: complexul turceni
13 Feb 2009   •   16:25

Complexul Energetic Turceni va apela, în câteva săptămâni, la un credit de 150 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), anunţă Mediafax. Potrivit agenţiei de presă, complexul discută deja cu bănci din România şi străinătate contractarea unui împrumut de aceeaşi valoare.
"Într-o lună, o lună şi ceva, vom lua 150 de milioane de euro de la BERD. Acordul cu ei prevede şi posibilitatea contractării altor 150 de milioane de euro, când condiţiile de pe piaţă vor fi mai bune", au declarat sursele.
Complexul Energetic Turceni se află în posesia Ministerului Economiei şi are nevoie de fonduri de 500 de milioane de euro pentru a moderniza două grupuri energetice. În acelaşi timp, se doreşte şi reducerea emisiilor poluante. Din 500 milioane euro, 300 milioane euro vor fi împrumutaţi.
Oficialii companiei poartă discută şi cu alte bănci, atât din România, cât şi străinătate. Împrumutul se va ridica la 150 milioane euro, au declarat sursele citate, fără să precizeze care sunt instituţiile bancare la care se apelează.
Pentru a reduce emisiile poluante şi pentru a respecta, astfel, normele Uniunii Europene, termocentralele din România trebuie să investească aproape 650 de milioane de euro.
Foto: bihoreanul.ro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imprumut bancar BERD
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close