Antena 3 CNN Economic Biz News Davos 2010: Soros laudă regulile financiare mai stricte

Davos 2010: Soros laudă regulile financiare mai stricte

Davos 2010: Soros laudă regulile financiare mai stricte
Sursa foto: george soros
28 Ian 2010   •   11:18

Legendarul investitor George Soros a cerut o ?dezagregare? a băncilor "ce sunt prea mari pentru a pica". De asemenea, el a mai susţinut propunerile de reformă ale preşedintelui Barack Obama de a limita dimensiunea băncilor, la Forumul Economic de la Davos.
Vorbind la un prânz privat, Soros a declarat jurnaliştilor că bancherii de pe Wall Street ce se opun planurilor lui Obama sunt "surzi", deşi şi la această reuniune mulţi s-au manifestat împotriva unei reglementări mai dure.
Şeful Barclays Capital, Bob Diamond, a declarat că "nu vede nicio dovadă care să arate că băncile mai mici ar reprezenta răspunsul." În timp ce Jacob Frenkel de la JPMorgan Chase arăta că este înrgijorat de "proasta reglementare".
Soros aprecia că şi după divizarea băncilor propusă de Obama, majoritatea băncilor de investiţii tot vor fi ?prea mari pentru a falimenta?. Pentru a contola aceste bănci, investitorul a propus ca toate marile economici să cadă de acord asupra unui set de reguli financiare ce să stabilească limite clare ale limitelor sumelor pe care băncile le pot investi.

Totuşi, dacă toate marile economii ar participa, ele ar putea exercita controlul necesar asupra fluxului de bani pentru a preveni statele rele de la a ocoli sistemul sau să oprească "Goldman Sachs de la a deschide un magazin în Somalia".
Soros califica actuala criză economică o "super bulă" generată de sistem, punct culminant a 25 de ani de bule mai mici.
George Soros arăta că planul lui Barack Obama de a impune tace pe băncile de investiţii este prematura, iar propunerile de divizare a băncilor nu sunt destul de dure.

Soros a declarat: "Să taxezi băncile când ele fac totul pentru a ieşi din gaură este exact opusul politicii a ceea ce încerci să urmăreşti. Această dezvoltare a venit prea devreme deoarece băncile nu au ieşit din pădure.?
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Soros criza economica
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close