Antena 3 CNN Economic Biz News "Este fără PRECEDENT în ISTORIA omenirii". Planurile Chinei sunt colosale

"Este fără PRECEDENT în ISTORIA omenirii". Planurile Chinei sunt colosale

"Este fără PRECEDENT în ISTORIA omenirii". Planurile Chinei sunt colosale
de O.P.    |    06 Iun 2014   •   10:48
Expresia "să mute munţii din loc" capătă o nouă dimensiune. O dimensiune chinezească ce arată ambiţia dusă la extrem. Chinezii şi-au pus în gând să dinamiteze doi munţi pentru a face loc unui proiect rezidenţial.

Cercetatorii Peiyue Li, Hui Qian şi Jianhua Wu de la Facultatea de ştiinte şi inginerie a mediului de la Chang University spun că proiectul Lanzhou nu a fost verificat din punct de vedere al mediului, tehnic sau economic.

Ei spun că asemenea practici sunt tipice mineritului, iar ceea ce se întâmplă în această zonă este la o scara fara precedent in istoria omenirii, scriu jurnaliştii de la huffingtonpost.com

Deşi lucrările au fost oprite în Lanzhou, în aprilie 2013, din cauza poluarii, acestea au reînceput insa săptămâni mai târziu, în urma presiunii financiare din partea autoritatilor locale şi a investitorilor

“Lanzhou New Area” va avea 130.000 de hectare şi ar putea creşte PIB-ul regiunii cu 33 de miliarde de euro, până în 2030, marile corporatii aratandu-se deja interesate sa investeasca aproape 9 miliarde de euro.
.

×
Subiecte în articol: chinezi proiecte
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close