Antena 3 Economic Biz News Finanţele se împrumută la BEI pentru linia de metrou Drumul Taberei - Universitate

Finanţele se împrumută la BEI pentru linia de metrou Drumul Taberei - Universitate

29 Oct 2009   •   16:57
Finanţele se împrumută la BEI pentru linia de metrou Drumul Taberei - Universitate
Sursa foto: metrou bucuresti

Ministerul Finanţelor a fost mandatat, miercuri, de Guvern să contracteze de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) o tranşă de împrumut în valoare de 370 milioane euro, pentru construcţia liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate, a anunţat premierul interimar, Emil Boc.
"Am bătut primul ţăruş pentru a aduce prima finanţare acestui proiect', a spus Boc, citat de Mediafax.

El a amintit că lucrarea ar urma să fie finalizată în 2015.

Proiectul magistralei Universitate-Drumul Taberei, realizat din credite externe şi alocaţii bugetare, este estimat la aproximativ 900 milioane euro.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, în luna iulie, că intenţionează ca restul de finanţare externă pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate să fie asigurat tot din împrumuturi acordate de Banca Europeană pentru Investiţii.

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii va fi realizată o legătură cu cartierul Pantelimon.
Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close