Antena 3 CNN Economic Biz News Fitch a crescut cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la "B-" la "B"

Fitch a crescut cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la "B-" la "B"

Fitch a crescut cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la "B-" la "B"
Sursa foto: Foto: money.cnn.com
23 Mai 2014   •   09:06

Agenţia Fitch a crescut vineri cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la "B-" la "B", menţinând-o astfel în categoria puternic speculativă, informează AFP.
   
Decizia reflectă eforturile depuse de această ţară în vederea redresării conturilor şi perspectivei unei consolidări a creşterii economice, a anunţat agenţia într-un comunicat.
   
Ratingul datoriilor pe termen lung este însoţit de o perspectivă stabilă, ceea ce înseamnă că Fitch nu intenţionează să îl modifice în trimestrele următoare. În schimb. ratingul pe termen scurt a fost menţinut la "B".
   
În privinţa redresării bugetare, Fitch subliniază că "reducerea deficitului Greciei în ultimii patru ani a fost remarcabilă", ţara obţinând un excedent primar "ajustat" de 0,8% din PIB în 2013, care ar urma să atingă, potrivit calculelor sale, 1,4% în acest an.
   
Fitch mai apreciază că "economia (greacă) a atins partea de jos" şi că "relansarea se va consolida în mod gradual anul acesta". Agenţia anunţă că preconizează o creştere de 0,5% din PIB-ul Greciei anul acesta şi de 2,5% anul

×
Subiecte în articol: Fitch
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close