Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a amânat până pe 2 iulie şedinţa privind acordarea celei de-a cincea tranşe din împrumut

FMI a amânat până pe 2 iulie şedinţa privind acordarea celei de-a cincea tranşe din împrumut

FMI a amânat până pe 2 iulie şedinţa privind acordarea celei de-a cincea tranşe din împrumut
29 Iun 2010   •   12:18

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat, marţi, că sedinta boardului FMI pentru aprobarea cele de-a cincea tranşe din împrumutul de 13 miliarde de euro a fost amânată. Reprezentanţii FMI se vor reuni şi vor lua o decizie în această privinţă abia pe 2 iulie. Boardul FMI a amânat, iniţial, acordarea tranşei pentru că România nu şi-a îndeplinit obiectivele economice pe care ţara noastră şi le-a asumat prin Scrisoarea de Intenţie. După 20 iulie, o nouă misiune a FMI va veni la Bucureşti pentru a analiza acordul.

Guvernul a decis majorarea TVA la 24% de la 1 iulie după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţională prevederea legată de reducerile pensiilor cu 15%. Ministrul de Finanţe mărturiseşte că, în tot cazul, există planuri alternative pentru orice. Potrivit lui Vlădescu, creşterea taxelor reprezintă un risc suplimentar de evaziune fiscală.

Ministrul Sebastian Vlădescu declară că săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost una neagră, "ca să nu spun a patimilor". Pe lângă decizia Curţii Constituţionale, Guvernul a primit ameninţări şi de la Comisia Europeană, care a transmis României că va avea "probleme" cu tranşa din împrumut dacă introduce taxarea inversă sau TVA pe achiziţiile intracomunitare.

În anul 2011, tot sistemul de taxe şi impozite trebuie regândit, mărturiseşte ministrul. Vlădescu anunţă, însă, că România nu are probleme de lichiditate. Însă Guvernul nu va neglija aspectul social, spre exemplu vor fi protejaţi cei care sunt nevoiţi să achite un impozit mare.

Sebastian Vlădescu spune că, în anul 2011, "nu vor exista majorări semnificative de taxe la nivel local".

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close