Antena 3 CNN Economic Biz News Frână şi la Fiat: Constructorul italian opreşte producţia pentru câteva săptămâni

Frână şi la Fiat: Constructorul italian opreşte producţia pentru câteva săptămâni

Frână şi la Fiat: Constructorul italian opreşte producţia pentru câteva săptămâni
12 Noi 2008   •   21:49

Constructorul de automobile Fiat va suspenda producţia la uzinele din Italia pentru câteva săptămâni, în lunile decembrie şi ianuarie, din cauza reducerii bruşte a cererii, informează Reuters. Numărul de zile în care va fi oprită producţia variază între patru şi şase săptămâni, a declarat, miercuri, pentru sursa citată, Vittorio De Martino, reprezentant al sindicatului FIOM.
Fiat deţine şase uzine în Italia. În cinci dintre acestea se produc automobile mici, iar în cealaltă, camionete, într-un parteneriat cu PSA Peugeot-Citroen. Cea mai mare dintre acestea, Mirafiori, din Torino, îşi va stopa producţia în ultima săptămână a lunii noiembrie.
Oficialii Fiat au refuzat să comenteze pe larg decizia luată miercuri.
Alţi constructori auto din Europa au recurs la măsuri similare, printre aceştia numărându-se şi PSA Peugeot-Citroen, care a anunţat, pe 29 octombrie, că va opri producţia la unele uzine pentru o perioadă de până la 20 de zile, până la sfărşitul anului.
Magneti Marelli, o subsidiară Fiat care produce sisteme electronice, a procedat în acelaşi fel, în Spania, potrivit unui raport publicat, pe 9 noiembrie, de ziarul El Pais. Aceasta a programat stopări ale producţiei de până la 50 de zile la două dintre uzinele sale din estul Spaniei.
Reprezentanţii Dacia au anunţat, luni, că vor întrerupe activitatea în perioada 20 noiembrie-7 decembrie.
Tot mai mulţi constructori auto din întreaga lume îşi întrerup temporar activitatea, după ce, din cauza crizei financiare, cererea a scăzut mai repede decât se aşteptau.
Fiat avea deja un program de închidere a producţiei în Italia pe perioade scurte, între august şi noiembrie, dar a decis să prelungească măsura din cauza înăspririi condiţiilor de pe piaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fiat criza economica
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close