Antena 3 Economic Biz News George Soros, acuzat că ar fi regizat atacul economic împotriva Greciei

George Soros, acuzat că ar fi regizat atacul economic împotriva Greciei

11 Mai 2010   •   15:25
George Soros, acuzat că ar fi regizat atacul economic împotriva Greciei

George Soros ar fi ?regizorul? atacului asupra Greciei şi asupra altor economii cu probleme din zona euro, susţin unii analişti. Motivul acestei afirmaţii ar fi că Soros a declarat de mai multe ori că Grecia ar putea intra ?într-o nouă spirală a morţii?, sau că zona euro ar putea avea parte de probleme mai mari decât cele ale Greciei, se arată într-un articol publicat pe Capital.ro.

?Spirala morţii? despre care vorbea Soros, referindu-se la Grecia, reprezintă încă un pericol din cauza costului prea mare al pachetului de ajutor extern pregătit de liderii din zona euro, a spus Soros, citat de Bloomberg, în momentul în care Grecia ar fi trebuit să primească nu 110 miliarde de euro (ca în prezent) ci doar 30 de miliarde.

"Dacă nu reuşesc, atunci trebuie să strângă şi mai mult cureaua, ceea ce înseamna că veniturile din taxe scad şi economia se duce şi mai rău la fund, şi atunci se intră într-o spirală a morţii. Acest pericol continuă să existe", a arătat George Soros.

"Argumentul din spatele voinţei politice de a salva Grecia este că urmările ieşirii statului elen din zona euro ar conduce la dezintegrarea zonei euro. Dezintegrarea euro ar reprezenta un pas mare către dezintegrarea Uniunii Europene", a avertizat conoscutul investitor.


Investitorul George Soros a reuşit în 1992 să obţină un profit de un miliard de dolari în urma unor speculaţii pe curs, în momentul în care conservatorii britanici au fost nevoiţi să scoată lira sterlină din ERM deoarece nu mai reuşeau să o menţină peste limita de minim admisă.

Declaraţiile investitorului sunt explicabile prin pariul pe care l-a pus recent prin Soros Fund Management, fondul său de investiţii. Astfel, George Soros, a mizat sume uriaşe pe căderea euro, conform unor informaţii făcute publice de presa britanică.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close