Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul majorează impozitul pe proprietăţi şi îl dublează pe cel pentru maşinile cu capacitate de peste 2.000 cmc (VIDEO)

Guvernul majorează impozitul pe proprietăţi şi îl dublează pe cel pentru maşinile cu capacitate de peste 2.000 cmc (VIDEO)

Guvernul majorează impozitul pe proprietăţi şi îl dublează pe cel pentru maşinile cu capacitate de peste 2.000 cmc (VIDEO)
30 Iun 2010   •   23:08

După o şedinţă care a durat nouă ore, Emil Boc a anunţat miercuri seară că Guvernul a decis impozitarea proprietăţilor imobiliare suplimentare şi a maşinilor cu motor de peste 2.000 cmc.

?Am adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru a majora impozitul pe clădiri, pentru cei care deţin mai multe proprietăţi. Vor plăti un impozit suplimentar, cu 65% mai mare, cei cu a doua locuinţă, un impozit cu 150% mai mare cei cu a treia locuinţă, şi cu 300% mai mare de la a treia în sus?, a declarat Emil Boc.

De asemenea, premierul a menţionat că impozitul pentru maşinile cu motor de peste 2.000 cmc se va dubla. Însă cei care au maşini sub această capacitate vor plăti acelaşi impozit, ei nefiind afectaţi de aceste măsuri.

De asemenea, Guvernul a aprobat restructurarea ministerelor şi a administraţiei publice locale. Între 55.000 şi 60.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din sectorul public, conform unor surse citate de Mediafax. Cei mai mulţi dintre aceştia, 54.000 persoane, vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: sedinta guvern Emil Boc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close