Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul vrea să impoziteze cupoanele prin care magazinele acordă reduceri

Guvernul vrea să impoziteze cupoanele prin care magazinele acordă reduceri

Guvernul vrea să impoziteze cupoanele prin care magazinele acordă reduceri
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Oct 2010   •   19:29

Adio reduceri şi promoţii în magazine! Guvernul vrea să le impoziteze. Practic, magazinele vor trebui să dea bani statului pentru produsele pe care le oferă gratuit sau la reducere. Specialiştii spun că nu va mai fi rentabil pentru comercianţi să acorde asemenea bonusuri clienţilor.

Legea spune că valoarea cupoanelor prin care se oferă cumpărătorilor reduceri sau gratuităţi în magazine este neimpozabilă. Dar Guvernul este disperat să adune bani şi vrea să schimbe această prevedere când va modifica, din nou, codul fiscal.

Cupoanele de valoare sunt un instrument de promovare a vânzarilor unei firme. Ele dau posesorului dreptul să beneficieze de o reducere de preţ la cumpărarea unui produs în toate punctele de vânzare sau numai în magazinele participante la promoţie.

Mulţi cumpărători îşi aleg produsele în funcţie de promoţii. Niciun cumpărător nu e de acord cu propunerea celor de la Finanţe.

Cupoanele se dau direct la casa magazinului sau sunt trimise prin poştă, prin mail sau odată cu ambalajul produsului. Ele se acordă atât pentru alimente, cât şi pentru cosmetice, haine sau electrocasnice.

 


×
Subiecte în articol: promotie magazin reducere guvern impozit
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close