Antena 3 CNN Economic Biz News Ialomiţianu: Pensiile şi salariile nu vor creşte în 2012

Ialomiţianu: Pensiile şi salariile nu vor creşte în 2012

Ialomiţianu: Pensiile şi salariile nu vor creşte în 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Dec 2011   •   18:59

Pensiile şi salariile nu vor creşte la anul, a spus-o răspicat, marţi, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Singura consolare ar fi că impozitele nu vor creşte. Ialomiţianu a fost audiat astăzi în comisia de buget şi a iscat un întreg scandal cu opoziţia.

Ministrul Finanţelor şi parlamentarii opoziţiei s-au certat din cauza bugetului. Gheorghe Ialomiţianu a mers să susţină proiectul de buget în comisiile de specialitate ale Parlamentului, unde nu a spus nimic nou: pensiile şi salariile nu cresc în 2012, nu cresc nici impozitele.

"Guvernul Boc a spus foarte clar: pensiile în 2012 vor fi plătite la nivelul din anul 2011", a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Ialomiţianu promite că bugetul pe 2012 nu va presupune majorări de taxe sau tăieri de cheltuieli.  După câteva minute în care şi-a prezentat proiectul, ministrul Ialomiţianu a criticat pe larg amendamentelele opoziţiei.

"Aceste măsuri pot avea următoarele efecte: fie să majorăm deficitul bugetar cu 3,8% sau să punem în pericol multe cheltuieli, cheltuieli cu pensiile şi salariile", a adăugat Ialomiţianu.

Preşedintele comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, i-a atras atenţia ministrului că a deviat de la subiect.

"E bătaie de joc. În loc să prezinte bugetul prezintă amendamentele USL. Ce să ascult, că ştiu mai bine ca dânsul! Are să prezinte bugetul, nu amendamentele USL", a spus Viorel Ştefan.
 
La rândul ei, opoziţia a criticat dur proiectul propus de Ministerul de Finanţe.

"Îşi dau seama că bugetul e o nenorocire pentru anul 2012 şi încearcă să acopere cerând o polemică nesănătoasă şi departe de realitate. Acest buget este nerealist, ilegal, imoral şi dă drumul la risipă", a declarat Eugen Nicolăescu, deputat PNL.

Bugetul Ministerului de Finanţe va ajunge în plen, împreună cu celelalte proiecte, lunea viitoare, pe 12 decembrie.

 


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close