Antena 3 CNN Economic Biz News În România, nicio bancă din top 10 nu mai este condusă de o femeie. Vezi de ce

În România, nicio bancă din top 10 nu mai este condusă de o femeie. Vezi de ce

În România, nicio bancă din top 10 nu mai este condusă de o femeie. Vezi de ce
Sursa foto: Foto: cronicadeiasi.ro
24 Apr 2012   •   09:15

România nu are în acest moment nicio femeie care să ocupe funcţia de CEO (chief executive officer) în primele 10 bănci din sistem, deşi 70% din salariaţii din sistemul serviciilor financiare sunt reprezentaţi de femei, potrivit unei analize a ZF.ro.

Deşi specialştii spun că femeile nu sunt excluse la recrutarea de top în bănci, cazurile în care o femeie a ocupat o funcţie de CEO într-o bancă sunt foarte puţine.

În schimb, în alte sectoare există femei-CEO care ocupă această funcţie de ani buni: Mariana Gheorghe (Petrom), Monica Iavorschi (Arctic), Severina Pascu (UPC) sau Cornelia Coman (ING Asigurări de viaţă) sunt doar câteva exemple de femei care au reuşit să conducă businessuri de zeci şi chiar sute de milioane de euro, cu mii de angajaţi şi cu puternici competitori - într-o lume a liderilor dominată de bărbaţi.

Întrebată dacă sunt evitate femeile la recrutare pentru poziţii de CEO în bănci, country manager al firmei de executive search SpenglerFox, parte a grupului irlandez Grafton Mihaela Damian a declarat că nu sunt evitate, ci "au competitori bărbaţi cu competenţe profesionale excelente şi cu prag de anduranţă crescut în condiţiile actuale".

"Networking intens, solicitare profesională 10- 14 ore pe zi, minimum 3 - 4 zile pe săptămână şi nu numai sunt doar câteva dintre criteriile dure pentru a ajunge să fii selectat pentru un asemenea rol", a mai declarat aceasta.

×
Subiecte în articol: femeie ceo salariati
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close