Antena 3 CNN Economic Biz News Industria României, în picaj. Fabrici tăiate şi duse la fier vechi, pentru speculă imobiliară

Industria României, în picaj. Fabrici tăiate şi duse la fier vechi, pentru speculă imobiliară

Industria României, în picaj. Fabrici tăiate şi duse la fier vechi, pentru speculă imobiliară
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Iul 2013   •   18:24

În România s-au tăiat fabricile şi au fost duse la fier vechi, doar pentru a specula imobiliar terenul de sub ele. Iar efectul se vede acum - dacă nu vin investitori de afară , nu avem economie, iar în cazul în care vin şi afacerile le merg prost, devenim ţara cu cea mai mare scădere a producţiei industriale din toată Uniunea Europeană.

România ar tura motoarele economiei la maximum dacă ar mai avea industrie precum avea acum 20 de ani. Se vede şi la nivel de Uniune Europeană. Din mai până în aprilie, producţia industrială autohtonă a scăzut cel mai mult faţă de restul ţărilor din uniune.

Este vorba de o scădere brută de aproape 11 procente, faţă de Portugalia care se află pe plus, peste 6%.

În topul câştigătorilor pentru care industria reprezintă un punct forte al economiei, se mai află două ţări din ex-blocul sovietic, Letonia şi Estonia. Cea mai uşoară scădere o înregistrează Suedia. 

În România, producţia industrială a afişat o scădere anuală de 3,8%. Aşa se face că, în medie, scăderea producţiei industriale la nivelul Uniunii a fost de peste jumătate de procent. În acelaşi timp, diferenţele dintre zona euro şi Uniunea Europeană se menţin la nivelul producţiei de bunuri de folosinţă îndelungată, a producţiei de energie şi a bunurilor de uz curent. 


×
Subiecte în articol: industrie fier vechi teren
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close