Antena 3 CNN Economic Biz News INS: Economia a crescut faţă de ianuarie-martie, dar este în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2009

INS: Economia a crescut faţă de ianuarie-martie, dar este în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2009

INS: Economia a crescut faţă de ianuarie-martie, dar este în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2009
01 Sep 2010   •   10:24

Institutul Naţional de Statistică (INS) a menţinut estimarea de 0,3% privind creşterea Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul doi. Potrivit datelor citate de Mediafax, economia a crescut cu 0,3% faţă de ianuarie-martie, dar este în scădere de 0,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Potrivit INS, industria a urcat cu 5,9% în trimestrul doi al acestui an. Cea mai mare scădere s-a înregistrat la construcţii, de 8,3%.

Comparativ cu trimestrul doi din 2009, creşteri uşoare ale volumului de activitate s-au mai înregistrat în agricultură, vânat şi silvicultură, pescuit şi piscicultură (+0,7%) şi în activităţile financiare, imobiliare, de închirieri şi serviciile pentru întreprinderi (+0,8%).

Reduceri ale volumului de activitate au mai fost raportate în activităţile de comerţ, repararea automobilelor şi articolelor casnice; hoteluri şi restaurante; transporturi şi telecomunicaţii  (-4,2%) şi în alte activităţi de servicii (-2,7%).

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close