Antena 3 CNN Economic Biz News Majorare salarială de 13-14% pentru educatori şi învăţători de la 1 ianuarie

Majorare salarială de 13-14% pentru educatori şi învăţători de la 1 ianuarie

Majorare salarială de 13-14% pentru educatori şi învăţători de la 1 ianuarie
Sursa foto: majorare salariala
09 Feb 2010   •   14:55

Aproximativ 30.000 de educatori şi învăţători din învăţământul primar şi preşcolar, care au studii superioare, vor beneficia de o creştere salarială cuprinsă în medie între 13-14% începând din data de 1 ianuarie 2010, potrivit unui ordin de ministru. Acesta este singurul succesul al sindicaliştilor în urma întâlnirii cu oficialii Ministerului Educaţiei. Cadrele didactice ameninţă în continuare cu proteste, fiind nemulţumiţi de disponibilizările care vor avea loc din luna septembrie.

Se pare totuşi că rugăminţile profesorilor au fost ignorate. Protestul desfăşurat miercuri de profesorii afiliaţi la Federaţia "Spiru Haret" s-a încheiat fără niciun răspuns concret din partea Ministerului. Nemulţumiţi de disponibilizările anunţate de executiv, sindicaliştii ameninţă din nou cu boicotarea sfârşitului de an şcolar.
Peste 100 de cadre didactice din Bucureşti, dar şi din ţară au pichetat Ministerul Educaţiei, timp de două ore. Profesorii sunt nemulţumiţi atât de reducerea de personal anunţată de executiv începând cu 1 septembrie, cât şi de forma actuală a legii unice de salarizare.
Nemulţumirile dascălilor sunt cu atât mai mari cu cât Avocatul Poporului consideră nejustificată intenţia sindicatelor de a sesiza Curtea Constituţională faţă de punerea în aplicare a ordonanţei prin care vor fi reduse 15.000 de posturi din învăţământ.

Antena3

×
Subiecte în articol: majorare salariala
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close