Antena 3 CNN Economic Biz News Mihai Tănăsescu: România va înregistra o creştere economică "bună" anul viitor

Mihai Tănăsescu: România va înregistra o creştere economică "bună" anul viitor

Mihai Tănăsescu: România va înregistra o creştere economică "bună" anul viitor
Sursa foto: Foto: www.kronika.ro
31 Iul 2010   •   16:19

După doi ani de recesiune, România va înregistra o creştere economică "bună" anul viitor, avansul PIB urmând să fie susţinut de exporturi şi consum, a declarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, citat de Mediafax.

"Evoluţiile economiei pot să confirme că pentru acest an va fi un desen al economiei undeva în jurul cifrelor anunţate de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu (scădere economică de 1,7-1,9% - n.r.). Anul viitor putem avea o creştere economică pozitivă. Acest lucru este foarte clar. Urmează să finalizăm dimensiunea ei", a precizat Tănăsescu.

Potrivit acestuia, avansul economiei de anul viitor va fi alimentat de două mari componente, respectiv exporturile şi consumul agregat. "Va fi o creştere economică bună, după doi ani de recesiune", a continuat Tănăsescu.

La finele misiunii de evaluare a FMI, vor fi făcute publice estimările oficiale, atât pentru evoluţia economiei din acest an, cât şi pentru anul viitor urmează să fie făcute publice de către Fondul Monetar Internaţional la finalul misiunii de evaluare a acordului încheiat cu autorităţile române în primăvara anului trecut.

Între 26 iulie şi 4 august, o delegaţie FMI şi a Comisiei Europene se află în România pentru o nouă revizuire a acordului cu ţara noastră. Misiunea va evalua modul în care România a îndeplinit criterile de performanţă stabilite pentru sfârşitul lunii iunie. Se va discuta şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: mihai tanasescu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close