Antena 3 Economic Biz News Miliardarul George Soros şi-a redus la jumătate investiţiile în aur

Miliardarul George Soros şi-a redus la jumătate investiţiile în aur

de M.Z.    |    15 Feb 2013   •   23:08
Miliardarul George Soros şi-a redus la jumătate investiţiile în aur
Sursa foto: Foto: timelymedical.ca

Miliardarii George Soros şi Louis Moore Bacon şi-au redus semnificativ investiţiile în aur în trimestrul al patrulea, în condiţiile în care instrumentele financiare garantate prin metalul preţios au înregistrat cel mai mare declin din ultimii opt ani, informează Mediafax.

Soros Fund Management şi-a redus în trimestrul al patrulea investiţiile în SPDR Gold Trust, cel mai mare fond garantat cu aur, cu 55%, la 600.000 de acţiuni, faţă de trimestrul al treilea, potrivit datelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Moore Capital Management a vândut întreaga participaţie la fondul SPDR şi a redus deţinerile la un alt fond, Sprott Physical Gold Trust.

De asemenea, Paulson & Co, cel mai mare investitor al SPDR, şi-a menţinut participaţia la 21,8 milioane acţiuni.

Deciziile de vânzare luate de Soros şi Bacon în ultimele trei luni ale anului trecut ar putea alimenta speculaţiile că tendinţa de creştere puternică a preţului aurului din ultimii 12 ani se apropie de sfârşit, odată cu semnele de redresare economică din Statele Unite şi China, care vor reduce atractivitatea metalului preţios, ca plasament sigur.

Cotaţia aurului cu livrare în aprilie este în scădere cu 0,6%, la 1.625 dolari uncia, cel mai redus nivel atins după 21 august 2012.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close