Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Finanţelor vrea majorarea taxelor şi impozitele locale cu 50% sau până la limita puterii financiare a locuitorilor

Ministerul Finanţelor vrea majorarea taxelor şi impozitele locale cu 50% sau până la limita puterii financiare a locuitorilor

Ministerul Finanţelor vrea majorarea taxelor şi impozitele locale cu 50% sau până la limita puterii financiare a locuitorilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Dec 2011   •   15:53

Românii riscă să intre într-una dintre cele mai negre perioade din punct de vedere financiar. Asta pentru că ar putea să fie obligaţi de stat să plătească impozite şi taxe şi mai mari.

Ministerul Finanţelor va transmite Guvernului o propunere de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor, informează Mediafax.
   
Propunerea va fi înaintată Guvernului în şedinţa de miercuri, sub forma unei ordonanţe de urgenţă.
   
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a arătat, marţi, că aceste propuneri au fost primite din partea asociaţiilor de primari.
   
"Au fost două variante trimise de asociaţia primarilor, respectiv eliminarea cotei de 20% şi să poată majora în funcţie de puterea financiară a locuitorilor, iar a doua să majorăm de la 20% la 50%. Până acum, nu s-a luat nici o decizie. Ministerul Finanţelor va merge mâine (miercuri-n.r.) în guvern cu ordonanţa de urgenţă, mai sunt şi altele de aprobat", a spus Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă.
   
În forma actuală, Codul Fiscal stabileşte că nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu excepţia taxelor pe mijloacele de transport.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close