Antena 3 CNN Economic Biz News Premierul Victor Ponta a anunţat realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului

Premierul Victor Ponta a anunţat realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului

Premierul Victor Ponta a anunţat realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    15 Oct 2012   •   12:30

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru spitale şi o parte din pensii şi salarii, sectoare în care aceşti bani lipsesc.

"Sigur că am găsit bani, pentru că avem venituri suplimentare şi pentru că realocăm din altă parte. Dar faptul că cei de la PDL şi-au bătut joc de România şi practic o închideau la 1 noiembrie, este încă un semn a ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani şi nu mai trebuie să se întâmple în viitor. Rectificarea bugetară din vară a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da înapoi banii luaţi ilegal de Boc de la pensionari, iar acum am strâns, practic Ministerul Finanţelor, toate restanţele pe care în special Ministerul Sănătăţii (n.r. la avea) - dar vorbim de persoanele cu dizabilităţi, autorităţile locale care trebuie să plătească însoţitorii acestora, CNADR-ul, acolo unde PDL-ul şi-a tot dat contracte şi a uitat să le plătească. Asigurăm funcţionarea statului, dar în mod normal aceşti oameni care am văzut ieri că n-au ştiut decât să mă înjure şi mă insulte, dar nu a zis niciunul că nu e adevărat ce spun (...) aceşti oameni când tac din gură arată că măcar au învăţat ceva din lecţia pe care le-au transmis-o românilor", a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, înaintea şedinţei BPN a partidului.

Şeful Executivului a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că începând cu 15 noiembrie, nu mai există nicio resursă pentru spitale şi o parte din pensii.

Ulterior, Ponta a precizat că sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizaţii şi pentru funcţionarea instituţiilor statului până la sfârşitul anului, însă fondurile necesare în acest sens vor fi realocate din alte părţi.

Citeşte şi: Victor Ponta: Cu Becali îl batem pe principalul aliat al PDL, Dan Diaconescu

Ponta: Cu cât mă înjură mai tare PDL, cu atât înseamnă că fac lucrurile mai bine







×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close