Antena 3 CNN Economic Biz News Preţurile de consum au crescut în octombrie. Vezi sectoarele care au înregistrat cele mai mari scumpiri

Preţurile de consum au crescut în octombrie. Vezi sectoarele care au înregistrat cele mai mari scumpiri

Preţurile de consum au crescut în octombrie. Vezi sectoarele care au înregistrat cele mai mari scumpiri
Sursa foto: Foto: www.crwmarketing.info
10 Noi 2011   •   11:02
Preţurile de consum au crescut cu 0,64% în octombrie, după patru luni consecutive de scăderi. Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,55%, puţin peste minimul ultimilor 20 de ani înregistrat în septembrie,  arată Institutul Naţional de Statistică, citat de Mediafax. 

În septembrie, inflaţia anuală a coborât la 3,45%, nivel minim de după 1990, şi a intrat în intervalul ţintit de BNR pentru acest an.

Preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 0,8%, fiind susţinute de scumpirea cartofilor (cu 7,2%), a ouălor (cu 5,9%) şi a fructelor (cu 5,2%).

În ceea ce priveşte mărfurile nealimentare, preţul acestora a crescut 0,5%. Creşterea a fost determinată în principal de scumpirea energiei termice cu 10%.

Preţurile la servicii s-au mărit şi ele în luna octombrie cu 0,8%. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la apa canal şi salubrizare, unde preţurile s-au majorat 1,56% faţă de luna precedentă.

A doua cea mai mare scumpire la acest capitol a fost la serviciile pentru transportul aerian, de 0,99%. Au înregistrat scumpiri şi biletele la cinematografe, teatre şi muzee (mai scumpe cu 0,87%).


 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close