Antena 3 CNN Economic Biz News România a îndeplinit condiţiile pentru eliberarea următoarei tranşe de la Comisia Europeană

România a îndeplinit condiţiile pentru eliberarea următoarei tranşe de la Comisia Europeană

România a îndeplinit condiţiile pentru eliberarea următoarei tranşe de la Comisia Europeană
04 Aug 2010   •   10:35

Laurent Moulin, reprezentant al Comisiei Europene, a anunţat, miercuri, în cadrul conferinţei comune cu FMI şi Banca Mondială, că românia a îndeplinit toate criteriile şi condiţiile pentru eliberarea următoarei tranşe de la CE.

A treia tranşă, în valoare de 1,15 miliarde euro, din împrumutul acordat de UE României va fi acordată, astfel, în luna septembrie.

Prima tranşă de la Uniunea Europeană, în valoare de 1,5 miliarde de euro, a fost acordată în luna iulie 2009. În luna martie a acestui an, a fost acordată şi a doua tranşă, de un miliard de euro.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene s-a aflat la Bucureşti, în perioada 26 iulie - 4 august, pentru cea de-a cincea revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie. În urma acestei evaluări, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, a eliberării celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

Acordul României de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale se ridică la aproximativ 20 de miliarde de euro.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: transa Comisia Europeana conditii
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close