Antena 3 CNN Economic Biz News Soros: Asia, prima care iese din criză

Soros: Asia, prima care iese din criză

Soros: Asia, prima care iese din criză
Sursa foto: George Soros
11 Mai 2009   •   17:53

Trendul descendent impus de criza financiară se regăseşte într-un proces de atenuare, iar programele naţionale de stimulare economică introduse de guverne încep să aibă efecte pozitive, a declarat miliardarul George Soros pentru ediţia de luni a Frankfurter Allgemeine Zeitung, preluată de Reuters.

Soros crede că Asia va fi prima regiune care va ieşi din criză, iar China va depăşi Statele Unite şi va fi noul motor de creştere economică al lumii.
"Căderea economică a fost oprită, iar colapsul sistemului financiar evitat. Programele naţionale de stimulare economică încep să-şi facă efectul. Dinamica descendentă se atenuează. Mă aştept ca redresarea economică să recupereze în jur de jumătate din declinul înregistrat (cauzat de criză şi recesiune, n.r.), apoi să treacă în zona stagnării. Asia va fi prima regiune care va ieşi din criză, însă America trece în prezent printr-un proces similar", a declarat Soros într-un interviu acordat publicaţiei germane.
Soros mai spune şi că dolarul american se regăseşte deja într-o poziţie slabă şi nu se va deprecia în raport cu euro, ba chiar ar putea chiar să crească.
"Însă criza ar trebui să motiveze Germania, din poziţia de cea mai puternică ţară, să lanseze propuneri pentru un sistem euro mai eficient. Simt lipsa spiritului de leadership din partea guvernului german în această problemă. Germania nu ar mai trebui să manifeste reticenţă faţă de emisiunile de eurobonduri", a încheiat Soros.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Soros
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close