Antena 3 CNN Economic Biz News Standard & Poor's a îmbunătăţit ratingul Slovaciei de la "A" la "A+", cu perspectivă stabilă

Standard & Poor's a îmbunătăţit ratingul Slovaciei de la "A" la "A+", cu perspectivă stabilă

Standard & Poor's a îmbunătăţit ratingul Slovaciei de la "A" la "A+", cu perspectivă stabilă
27 Noi 2008   •   20:21

Agenţia Standard & Poor's (S&P) a ridicat ratingul datoriilor pe termen lung ale Slovaciei, de la "A" la "A+", şi a confirmat calificativul de "A-1" al datoriilor pe termen scurt, ambele cu perspectivă stabilă, subliniind efectul pozitiv al reformelor economice.
"Creşterea ratingului reflectă perspectiva îmbunătăţirii continue a competitivităţii Slovaciei şi potenţialul acestui stat, în condiţiiile în care economia se dezvoltă şi se diversifică, stimulată de o serie de reforme benefice pentru afaceri", a declarat Eileen Zhang, analist al S&P, citată de Mediafax.
Potrivit analistului îmbunătăţirea ratingului are la bază iminenta aderare a Slovaciei la zona euro, în 2009, fapt care va micşora riscurile balanţei de plăţi, ceea ce va stimula şi investiţiile.
Din cauza deficienţelor de finanţare, datoria guvernamentală este estimată la 38% din PIB în 2010, faţă de 31% din PIB în 2008. Perspectiva stabilă arată elasticitatea economiei în faţa întreruperilor recente în aplicarea reformelor.
Aplicarea în continuare a reformelor pentru a rezolva problema şomajului va fi foarte importantă pentru o dezvoltare economică armonioasă şi susţinută şi pentru o calitate mai bună a creditului, apreciază Zhang.
Acesta avertizează că o modificare a reformelor iniţiate de administraţia precedentă, în special cele referitoare la sistemul de securitate socială şi la piaţa muncii ar putea afecta negativ calificativele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: agentie
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close