Antena 3 CNN Economic Biz News Strauss-Kahn, FMI: Utilizarea valutei în politica monetară internă este periculoasă

Strauss-Kahn, FMI: Utilizarea valutei în politica monetară internă este periculoasă

Strauss-Kahn, FMI: Utilizarea valutei în politica monetară internă este periculoasă
Sursa foto: Foto: infiniteunknown.net
06 Oct 2010   •   13:54

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că guvernele riscă un război pe piaţa valutară dacă vor încerca să folosească cursurile de schimb valutar pentru rezolvarea problemelor de politică monetară internă, potrivit Financial Times.

"A început să circule ideea că valutele pot fi utilizate ca arme în politica economică. Transpusă în acţiune, o astfel de idee ar reprezenta un risc foarte serios pentru revenirea economiei globale. O asemenea abordare poate avea un impact foarte distrugător şi de durată", a afirmat Strauss-Kahn pentru sursa citată.

Din cauza aprecierii monedei naţionale în multe state europene, valoarea obligaţiunilor de stat, a acţiunilor şi cotaţiile aurului a crescut. Asta în condiţiile în care investitorii se aşteaptă ca bancile centrale ale marilor puteri economice să ia noi măsuri de politică monetară pentru asigurarea lichidităţilor pe pieţe.

"Unele state emergente ale căror economii se confruntă cu intrări masive de capital consideră că a venit timpul să-şi folosească monedele pentru a încerca să câştige un avantaj, în special pe latura comercială. Nu cred că aceasta este o soluţie bună", a declarat şeful Fondului Monetar Internaţional.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI piata valutara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close