Antena 3 CNN Economic Biz News Tănăsescu: Majorarea unor taxe în acest an ar fi o mare greşeală

Tănăsescu: Majorarea unor taxe în acest an ar fi o mare greşeală

Tănăsescu: Majorarea unor taxe în acest an ar fi o mare greşeală
Sursa foto: mihai tanasescu
30 Apr 2010   •   00:41

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, consideră că majorarea taxelor într-o perioadă de recesiune ar fi o mare greşeală, nu o soluţie, şi crede că Guvernul are alternative, cum ar fi accelerarea reducerii cheltuielilor sau o încasare mai bună a taxelor existente.
"Punctul meu de vedere este foarte clar. Ar fi o mare greşeală ca anul acesta, într-un an de recesiune, să existe totuşi majorarea unor taxe. Cred că există suficiente alte măsuri care pot fi luate pentru a elimina această posibilitate în 2010", a spus Tănăsescu.

El a precizat că printre soluţii ar fi accelerarea reducerii cheltuielilor curente sau îmbunătăţirea colectării taxelor existente.

"Pot fi, cred eu, avute în vedere operaţiuni de eliminare a unor costuri într-o viteză mai mare, a unor cheltuieli curente mă refer, poate şi o încasare mai bună a taxelor existente. Trebuie identificate şi eliminate aceste posibilităţi de scurgere de încasări. Nu cred că este o soluţie să mărim taxele anul acesta", arăta reprezentantul României la FMI pentru Mediafax.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat miercuri că nu este adeptul vreunei majorări de taxe, care ar înrăutăţi situaţia economiei, aflate încă în recesiune, soluţia pentru reducerea deficitului fiind diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de bani pentru investiţii.

"Dimpotrivă, considerăm că într-o perioadă de activitate economică slabă, încă de recesiune, o asemenea decizie nu este binevenită. Părerea mea este că ar înrăutăţi situaţia, dar nici nu pot să spun că putem să rămânem aşa, cu presiuni sociale şi politice, de cheltuieli bugetare mari, care - repet - merg spre 40%, uneori chiar mai mult, şi cu venituri care nu pot să fie mai mari de 30-31% din PIB", a completat Isărescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close