Antena 3 Economic Biz News Topul datornicilor privaţi la bugetul de stat. Compania de pe primul loc datorează 335 de milioane de euro statului

Topul datornicilor privaţi la bugetul de stat. Compania de pe primul loc datorează 335 de milioane de euro statului

31 Ian 2013   •   07:39
Topul datornicilor privaţi la bugetul de stat. Compania de pe primul loc datorează 335 de milioane de euro statului
Sursa foto: Foto: bankruptcysoapbox.com

Galaxy Tobacco SA era în topul datornicilor privaţi la bugetul de stat, la finalul lunii septembrie 2012. Compania al cărei acţionar majoritar este omul de afaceri Ioan Niculae datorează statului 335 de milioane de euro, însă a primit înlesniri la plată.

Fosta Societate Naţională Tutunul Românesc este urmată în topul datornicilor de cea mai mare bancă din România, BCR, cu restanţe de peste 62 de milioane de euro la bugetul de stat. Banca este, de altfel, în procedura de executare silită.

Compania care completează topul celor mai mari datornici la bugetul de stat, din categoria marilor contribuabili, este European Food SA, cu datorii de peste 47 de milioane de euro.

Cât priveşte întreprinderile de stat, acestea rămân, de departe, cei mai mari datornici la bugetul de stat. Topul este dominat de CFR SA şi de Compania Naţională a Huilei. Prima, are o datorie de 580 de milioane de euro, din care cea mai mare parte sunt dobânzi şi penalităţi. A doua are de achitat restanţe la buget de peste 420 de milioane de euro.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
BCR
Parteneri
x close