Antena 3 CNN Economic Biz News Videanu: Vârful crizei va fi atins în aprilie-mai

Videanu: Vârful crizei va fi atins în aprilie-mai

Videanu: Vârful crizei va fi atins în aprilie-mai
Sursa foto: ministerul economiei
11 Feb 2009   •   12:39

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, crede că actuala criză nu a ajuns la apogeu în România, ci va ajunge la acest punct abia în câteva luni. Cu toate acestea, declaraţiile sale lasă să se înţeleagă că adevărata problemă va fi a guvernului şi nu a mediului de afaceri.
Ca un adevărat specialist, el a identificat trei faţete ale crizei: financiară, economică şi psihologică. Astfel încât el consideră că primele două au soluţii uşoare, deşi nu detaliază, în vreme ce latura psihologică, ?manifestată prin atitudinea defetistă pe care o manifestăm tot timpul? este mult mai greu de contracarat. ?Această dimensiune nu va face nimic altceva decât să reducă cererea agregată la nivelul economiei?, filozofa Videanu, citat de Gândul.
Ministrul crede că în lunile aprilie-mai, ?va fi un vârf de sarcină legat de execuţia bugetară?, peste care executivul va trece cu bine. De altfel, noul guvern s-a angajat ca până în acea perioadă să plătească datoriile restante, iar pentru jumătatea lunii aprilie a anuţat şi majorări salariale, ceea ce cu siguranţă vor constitui un hop greu pentru aleşi.
Oficialul făcea referire la faptul că ministerele îşi vor asuma în acea perioadă obligaţia unei viitoare plăţi pentru mărfurile sau serviciile cumpărate de instituţiile publice.
În acest sens, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, crede că ideea lui Videanu este ?ridicolă?. ?Ei au angajat nişte cheltuieli şi trebuie să le plătească. Ca urmare, prima problemă şi durere de cap o are cel care trebuie să le plătească? . El sublinia că nu este problema mediului de afaceri că executivul îşi face griji că nu are cu ce să plătească.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close