Antena 3 CNN Economic Bucureştenii vor avea căldură din această noapte. Ce trebuie să facă cei care nu doresc încălzirea în apartamente

Bucureştenii vor avea căldură din această noapte. Ce trebuie să facă cei care nu doresc încălzirea în apartamente

Bucureştenii vor avea căldură în calorifere din noaptea de marţi spre miercuri, când încep probele, a anunţat Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A.

Bucureştenii vor avea căldură din această noapte. Ce trebuie să facă cei care nu doresc încălzirea în apartamente
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    18 Oct 2022   •   10:51

"Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00-6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici", se arată în prevederile articolului 117 din H.G. Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018.

Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani.

În vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopții.

Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Compania a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru.

Ce trebuie să facă bucureştenii care nu doresc căldură

"Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected].

Totodată, vă reamintim că asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit - 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert", se arată în comunicatul Termoenergetica.
 

×
Subiecte în articol: căldură calorifere Termoenergetica
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close