Antena 3 CNN Economic Care sunt bucureştenii ce vor sta în frig la iarnă. Şeful Termoenergetica spune care sunt cartierele care riscă să nu aibă apa caldă și căldură

Care sunt bucureştenii ce vor sta în frig la iarnă. Şeful Termoenergetica spune care sunt cartierele care riscă să nu aibă apa caldă și căldură

Pentru mulți bucureșteni urmează o nouă iarnă a provocărilor, pe lângă scumpirea alimentelor şi facturile mari la energie electreică, ei riscând să trăiască în lunile următoare fără apă caldă şi căldură.

Care sunt bucureştenii ce vor sta în frig la iarnă. Şeful Termoenergetica spune care sunt cartierele care riscă să nu aibă apa caldă și căldură
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Oct 2022   •   15:29

Iarna aceasta, cartierele Tei și Aviației din București riscă să aibă cele mai mari probleme cu apa caldă și căldură, deoarece agentul termic vine de la CET Sud, iar până ajunge la destinație, din cauza distanței lungi și a avariilor, are o temperatură mai scăzută, a declarat directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu. 

În aceeași situație sunt și cartierele Pantelimon, Fundeni și Colentina, însă aici sunt speranțe că din decembrie situația se va rezolva.

"Având în vedere situația ultimilor ani, zonele vulnerabile sunt cele din NE Capitalei – Colentina, Aviației, Fundeni, Pantelimon. 

Avem însă speranța că la CET Titan cazanele vor fi puse în funcțiune în luna decembrie, astfel că zona Pantelimon, zona adiacentă CET Titan, ar trebui să nu mai aibă probleme.

Rămân zone vulnerabile Aviației și zona Tei", a declarat Claudiu Crețu, potrivit hotnews.ro.

Lucrările la centrala provizorie din Titan sunt în curs. Acestea vizează instalarea unor capacități de producție cu capacitatea de 75 de MW energie termică, închiriate de Primăria Capitalei pentru un an. Costul de închiriere pe an este de circa 13 milioane lei fără TVA.

De asemenea, iarna aceasta, vor mai fi probleme şi la punctele termice de la capătul rețelei, menționează directorul Termoenergetica.
 

×
Subiecte în articol: căldură apă caldă Termoenergetica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close