Antena 3 CNN Economic Cartofii prăjiți se scumpesc | La ce preț îi vom cumpăra din magazine

Cartofii prăjiți se scumpesc | La ce preț îi vom cumpăra din magazine

Cartofii prăjiți ar putea costa mai mult din cauza secetei din această vară și a prețului mai mare la energie. "Producția românească de cartof este în cădere liberă", a precizat Romulus Oprea, președinte Federația Națională Cartoful.

Cartofii prăjiți se scumpesc | La ce preț îi vom cumpăra din magazine
Sursa foto: Gettyimages | alliance / Contributor
de Ioana Mircea    |    29 Aug 2022   •   11:07

Din cauza secetei din această vară și a prețurilor mai mari la energie, cartofii prăjiți ar putea să se scumpească, spun producătorii. Potrivit lor, o altă problemă cu care se confruntă România este faptul aceasta nu produce cartofi care pot fi congelați și ambalați și astfel, totul se importă.

"În afară de faptul că importăm 100% din cantitate de cartofi pai consumată în România, vom asista la scumpiri și la cartoful de consum în stare proaspătă, pentru că producția românească de cartof este în cădere liberă, ne confruntăm și cu un sezon extrem.

Nu-mi aduc aminte personal în ultimii 30 de ani să avem o producție mai mică. Noi estimăm că producția mai mică cu 40% (n.r. la nivelul întregii țări)", a susținut Romulus Oprea, președinte Federația Națională Cartoful.

Prețul la cartoful proaspăt se va dubla față de aceeași perioadă a anului trecut

"Alt preț aveți dumneavoastră pe rafturile magazinelor și întotdeauna există un intermediar, care dublează sau chiar triplează prețul fermierilor.

La această oră cu prețuri cuprinse între 1,50  lei și un 1,80 cu tendință de creștere probabil spre 2 lei. Ăsta este prețul de la poarta fermei astăzi ceea ce este mai scump față de anul trecut cu aproape dublu", a precizat Romulus Oprea.

×
Subiecte în articol: cartofi prajiti scumpiri
Parteneri
Explozia de la Călimăneşti, surprinsă de o cameră de supraveghere
x close