Antena 3 CNN Economic Companii Apple vinde un milion de iPad-uri în mai puţin de o lună. Cererea depăşeşte în continuare oferta

Apple vinde un milion de iPad-uri în mai puţin de o lună. Cererea depăşeşte în continuare oferta

Apple vinde un milion de iPad-uri în mai puţin de o lună. Cererea depăşeşte în continuare oferta
03 Mai 2010   •   22:48

La nici o lună de când a lansat noul său gadget, iPad, Apple a reuşit să vândă un milion de tablet PC-uri. Cifrele sunt mai bune decât în cazul iPhone, care a avut nevoie de două luni pentru a depăşi această cifră, relatează Reuters.

În 28 de zile, iPad s-a vândut într-un milion de unităţi, conform unui anunţ făcut marţi de Apple. Spre deosebire de tabletă, iPhone a avut nevoie în 2007 de 74 de zile pentru a se vinde în un milion de exemplare.

Apple a amânat cu o lună lansarea internaţională a iPad-ului, şi a anunţat că are dificultăţi în onorarea comenzilor, din cauza cererii ridicate.



"Cererea depăşeşte în continuare livrările şi suntem în căutarea soluţiilor pentru a aduce acest produs magic în mâinile tuturor doritorilor", a declarat Steve Jobs, directorul general al grupului, într-un comunicat.

Până şi analiştii au fost surprinşi de vânzările iPad-ului, ei estimând iniţial că se vor vinde 1,25 milioane de unităţi într-un trimestru: aprilie-iunie.

În prima zi de lansare Apple a vândut 300.000 de iPad-uri şi 500.000 în prima săptămână.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple iPad
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close