Antena 3 CNN Economic Companii Apple vrea să îşi consolideze poziţia de lider pe piaţa tabletelor prin intermediul şcolilor

Apple vrea să îşi consolideze poziţia de lider pe piaţa tabletelor prin intermediul şcolilor

Apple vrea să îşi consolideze poziţia de lider pe piaţa tabletelor prin intermediul şcolilor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    22 Oct 2012   •   19:02

Apple mizează pe vânzările în şcolile americane pentru consolidarea poziţiei de lider pe piaţa tabletelor, marţi urmând să lanseze o versiune mai mică şi mai ieftină a iPad.

Şcolile din San Diego, de exemplu, au cumpărat în acest an 25.000 de iPad-uri, relatează Bloomberg.

Pentru şcolile din întreaga ţară atractivitatea tabletelor Apple este dată şi de preţ, nu numai de conţinut, astfel că, în contextul economiilor bugetare, ar putea fi interesate de versiunea mai ieftină a iPad, care va avea un ecran de 7,85 inci în loc de 9,7 inci şi un preţ de 249 de dolari în loc de 499-829 de dolari.


Apple a fost de mult timp lider pe piaţa educaţiei, şcolile fiind interesate de iPad imediat după lansarea tabletei, în 2010, ca o alternativă mai ieftină la laptop-uri.

Firma de cercetare a pieţei NPD DisplaySearch anticipează că piaţa tabletelor va creşte de peste două ori, la 162 miliarde de dolari până în 2017.

Şefii Apple vor încerca la evenimentul de marţi să scoată în evidenţă opţiunile educaţionale oferite de iPad, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Cheltuielile instituţiilor şcolare americane pentru tehnologie informaţională au atins circa 19,7 miliarde de dolari în perioada 2010-2011, conform Centrului pentru Educaţie Digitală.

Orientarea personalului din educaţie către tablete reflectă tendinţa de pe piaţa electronicelor de consum, unde iPad-urile sunt preferate PC-urilor.

"Renunţăm la PC-uri şi laptop-uri. 90% din activitate are loc acum pe aparate mobile", a declarat James Ponce, director la McAllen Independent School District, în Texas.

Apple este mai nou concurată de Microsoft pe piaţa tabletelor, care pe 26 octombrie va lansa primul său astfel de produs, Surface.

Apple controla în trimestrul al doilea circa 70% din piaţa tabletelor, Samsung Electronics 9,2%, iar Amazon 4,2%, potrivit IHS ISuppli.

×
Subiecte în articol: Apple tablete iPad
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close