Antena 3 CNN Economic Companii Blue Air, cumpărată de belgieni. Cine este noul proprietar al companiei aeriane

Blue Air, cumpărată de belgieni. Cine este noul proprietar al companiei aeriane

Blue Air, cumpărată de belgieni. Cine este noul proprietar al companiei aeriane
Sursa foto: Foto: aviationnews.eu
17 Mai 2013   •   16:20

Compania Airline Management Solutions a câstigat licitatia pentru preluarea fondului de comert al Blue Air, pentru suma de 30 milioane de euro. Compania este deţinutã de firma belgianã Maxi Tours şi doi acţionari români.

Tranzacţia constă în transferul operaţiunilor companiei Blue Air, precum şi preluarea unor obligaţii de 28 milioane euro, din care 24 milioane euro reprezintă bilete plătite în avans de către 276.000 de pasageri.

"Transferul efectiv al operaţiunilor se va face într-o perioadă de 10-30 de zile. Totodată, toţi angajaţii, respectiv 520 de persoane vor fi preluate de noua companie. Compania aleasă a fost cea care a îndeplinit toate condiţiile impuse de noi, cea mai importantă fiind avansul de 6 milioane de lei, prin care compania îşi poate continua activitatea", a declarat Andrei Cionca, reprezentantul Casei de Insolvenţă Transilvania, citat de Mediafax.

Blue Air a anunţat pe 24 aprilie că au fost depuse nouă oferte sau scrisori de intenţie de la investitori interesaţi de preluarea operaţiunilor companiei.

Compania aeriană low cost a transportat anul trecut 1,45 milioane de pasageri şi are afaceri anuale de aproape 150 milioane euro. Principalul competitor, Wizz Air, a transportat 2,7 milioane pasageri şi estimează 3 milioane de pasageri pentru anul acesta.
   
Blue Air şi Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad şi aflat în prezent în detenţie.






×
Subiecte în articol: Nelu Iordache
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close