Antena 3 CNN Economic Companii Bosch vine la Jucu, cu investiţii de 60 milioane de euro şi 2.000 de locuri de muncă

Bosch vine la Jucu, cu investiţii de 60 milioane de euro şi 2.000 de locuri de muncă

Bosch vine la Jucu, cu investiţii de 60 milioane de euro şi 2.000 de locuri de muncă
Sursa foto: Foto: voxcapital.net
27 Ian 2012   •   13:22
Producătorul german de componente auto Bosch va deschide o unitate de producţie la Jucu în care va investi 60 de milioane de euro, informează Mediafax.
 
Directorul general al parcului industrial Tetarom, Viorel Găvrea, a confirmat joi că pe lângă producătorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA, care va achiziţiona facilităţile de producţie Nokia din Cluj, şi grupul german Bosch va demara o investiţie în parcul industrial Tetarom III.
 
Investiţia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de muncă.
 
"Contractul cu Bosch este finalizat, astfel că aşteptăm semnarea lui, după ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finanţe", a declarat directorul general Tetarom.

Potrivit acestuia, Bosch îşi va instala facilităţile de producţie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, acolo unde a funcţionat şi fabrica de telefoane mobile Nokia. Aici urmează să fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Găvrea.
 
Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice), BSH Electrocasnice (import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de maşini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara. 
 
Grupul Bosch, cu vânzări de 47,3 miliarde de euro în anul fiscal 2010 şi circa 283.500 de angajaţi, este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie şi servicii, în domeniile auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi construcţii.
 
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close