Antena 3 CNN Economic Companii Chinezii de la Geely vor investi 900 milioane dolari în Volvo

Chinezii de la Geely vor investi 900 milioane dolari în Volvo

Chinezii de la Geely vor investi 900 milioane dolari în Volvo
Sursa foto: volvo
30 Mar 2010   •   15:30

Zhejiang Geely Holding Group, cel mai mare constructor privat de automobile din China, a anunţat marţi că va investi până la 900 milioane de dolari la Volvo după ce va prelua compania de la Ford, într-un plan de extindere şi reprofitabilizare a companiei suedeze, scrie Mediafax.

Geely a obţinut finanţare de 2,7 miliarde de dolari pentru a cumpăra Volvo, care va include şi preţul de cumpărare de 1,8 miliarde de dolari stabilit cu Ford şi fonduri 900 milioane de dolari pentru capitalul rulant al companiei europene.
Jumătate din bani provin de la investitori din China, iar restul sumei din surse internaţionale, spune directorul financiar executiv al Geely, Yin Daqing, într-o conferinţă de presă de la Beijing.
Planul de relansare a Volvo mizează, în general, pe creşterea şi extinderea companiei la o scală suficient de mare pentru a putea asigura o profitabilitate sustenabilă, şi vizează, printre principalele obiective, accesarea pieţei chineze de automobile, care se află într-o expansiune accentuată, a declarat preşedintele consiliului de administraţie al Geely, Li Shufu.
?Volvo şi Geely, vor rămâne separate, iar companiile din noul grup vor produce separat propriile autoturisme?, a delcarat Li Shufu
Piaţa auto din China a întrecut-o în 2009 pe cea din Statele Unite după vânzări, ajungând cea mai mare din lume, cu 13,6 milioane de automobile noi comercializate, în apreciere cu 46% datorită măsurilor de stimulare a economiei şi consumului introduse de guvernul de la Beijing.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Volvo
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close